Доступність посилання

ТОП новини

«Закони 16 січня» віддаляють Україну від Євросоюзу − МЗС Польщі


Голосування підняттям руки
Голосування підняттям руки
Міністерство закордонних справ Польщі висловило занепокоєння способом ухвалення та суттю прийнятих Верховною Радою України 16 січня законів та підкреслило, що вони віддаляють українську державу від інтеграції з Європейським союзом. Про це йдеться в заяві міністерства.

«Вони віддаляють Київ від Євросоюзу та змушують сумніватися у правдивості декларацій влади про бажання надалі працювати задля європейської інтеграції. Такі дії також ставлять під сумнів справжнє функціонування держави права в Україні», − наголошується в документі, який, як повідомляло Радіо Свобода, був оприлюднений ще у п’ятницю, до того, як президент України підписав ці закони.

16 січня у Верховній Раді народні депутати з провладних фракцій підняттям рук, без обговорення ухвалили 11 законів та одну постанову.

Зокрема, Верховна Рада ухвалила закон депутатів від Партії регіонів Вадима Колесніченка та Володимира Олійника, що встановлює кримінальну відповідальність за наклеп, забороняє поширення «екстремістських» матеріалів, посилює регулювання діяльності громадських організацій, дозволяє закривати сайти без рішення суду − на підставі рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, зобов’язує реєструвати інтернет-ЗМІ, забороняє «незаконне» збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, суддів та їхніх близьких родичів чи членів сім’ї, дозволяє президентовіу та Верховній Раді достроково припиняти повноваження членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, а також містить низку інших норм, що, як стверджують правозахисники, обмежують права і свободи громадян.

17 січня президент України Віктор Янукович підписав закони, прийняті Верховною Радою в цілому 16 січня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG