Доступність посилання

ТОП новини

Лідери Автомайдану виступили проти кровопролиття


Лідери Автомайдану виступили проти невмотивованого застосування сили та кровопролиття
Про це йдеться у заяві Дмитра Булатова, Сергія Пояркова та Андрія Теліженка, яку розміщено на сторінці Булатова у Facebook.

«Друзі, сьогодні сталась жахлива річ – координатори Автомайдану не дійшли згоди, окремі лідери закликали людей іти до Верховної Ради. Ми, Дмитро Булатов, Сергій Поярков та Андрій Теліженко, із самого початку були проти невмотивованого застосування сили, кровопролиття. Ми не закликали людей йти на вулицю Грушевського, намагались переконати інших автомайданівців та мирних громадян, що долучились до нас, не піддаватись на провокації влади», – йдеться у заяві.

За їх словами, саме силові протистояння розв'яжуть руки владі і зведуть нанівець репутацію Євромайдану у світовій спільноті.

«Ми закликаємо терміново припинити силові дії! Ми не бажаємо нести відповідальність за пролиту сьогодні кров і зруйновані долі», – зазначають автори заяви.


Приблизно з 15:00 за київським часом після завершення виступів лідерів Євромайдану радикально налаштована частина мітингувальників рушила до Верховної Ради. На вулиці Грушевського біля стадіону «Динамо» їх зустріли лави внутрішніх військ. Досі в цьому районі триває силове протистояння.
XS
SM
MD
LG