Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» підтверджує свою участь у подіях на Грушевського


Об’єднання «Правий сектор» підтверджує свою участь у подіях на вулиці.Грушевського. Як заявив у коментарі Радіо Свобода представник об’єднання Андрій, «Правий сектор» є 23-ю сотнею самооборони Майдану і на вулиці Грушевського його активісти прийшли для охорони людей.

Методи, до яких вдалися мітингувальники біля стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського, він називає «нормальною, здоровою реакцією на запровадження диктатури».

«А що лишається мітингувальникам, простим українцям, коли в країні запроваджена диктатура і панує режим внутрішньої окупації? Ті, хто там був (на вулиці Грушевського – ред.) могли бачити, що народ лютує, його багато, і стільки провокаторів чи сценаристів Банковій зібрати неможливо», – коментує він.

Правий сектор, за словами їхнього представника, зібрався ще на початку Євромайдану з ідеєю національної революції і від першого дня формував чіткі вимоги до опозиції. Заява і план дій, які оприлюднив зі сцени під час Народного віча 19 січня лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк – це лише окремі вимоги, які Правий сектор вмістив у своєму «Зверненні до українців».

Приблизно з 15:00 19 січня після завершення виступів лідерів Євромайдану радикально налаштована частина мітингувальників рушила до Верховної Ради. На вулиці Грушевського біля стадіону «Динамо» їх зустріли лави внутрішніх військ, за якими, як і під час подій 1 грудня 2013 року, на наказ про застосування сили чекали спецпідрозділи «Беркут».

«Правий сектор» – загони українських націоналістів, що беруть активну участь в Євромайдані. Вони є радикальним крилом Майдану. В організації немає лідера й вона являє собою конфедерацію, до якої входять окремі угруповання.
XS
SM
MD
LG