Доступність посилання

ТОП новини

Переговори про врегулювання політичної кризи розпочалися – Герман


Під час протистояння на вулиці Грушевського. Київ, 19 січня 2014 року
Під час протистояння на вулиці Грушевського. Київ, 19 січня 2014 року
Переговори щодо врегулювання політичної кризи в Україні вже почалися, повідомила Радіо Свобода депутат-регіонал та позаштатний радник президента Віктора Януковича Ганна Герман.

За її словами, в переговорах, які тривають у кабінеті очільника РНБО Андрія Клюєва, беруть участь від об’єднання «Майдан» Юрій Луценко, Руслан Кошулинський від партії «Свобода», Віталій Ковальчук від УДАРу та Олександр Турчинов від «Батьківщини».

«Від влади присутні Клюєв, Андрій Портнов та Олена Лукаш. І ми маємо надію, що сьогодні буде зроблено перший крок для розуміння того, в який спосіб ми домовлятимемося і на які компроміси вдасться піти», – сказала вона.

Ганна Герман вважає позитивним сигналом уже сам початок переговорів. За її словами, група переговірників від влади чекала представників опозиції цілий день. Вона не виключає, що початок переговорів може вплинути на ті радикальні групи, які, за словами Герман, ініціювали сутички з міліцією на вулиці Грушевського в Києві та, на її думку, поставили Україну на межу громадянської війни.

Тим часом у прес-службі Юрія Луценка повідомляють, що наразі в РНБО тривають лише попередні консультації між владою, опозицією та громадськістю щодо організації переговорів.

Раніше лідер УДАРу Віталій Кличко заявив, що владу в переговорах повинен представляти Віктор Янукович, а не Андрій Клюєв, який, на переконання Кличка, причетний до інших випадків застосування сили до мітингувальників – 30 листопада та 1 грудня минулого року.
XS
SM
MD
LG