Доступність посилання

ТОП новини

Підвали Будинку уряду заповнили курсантами і внутрішніми військами – батьки курсантів


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)
Студентів Національної академії МВС у Києві використовують для блокування урядового кварталу, вони по черзі відпочивають у підвалі Будинку уряду і працюють живим щитом між мітингувальниками і підрозділом «Беркут» на вулиці Грушевського – про це Радіо Свобода на умовах анонімності розповів сьогодні ввечері батько одного з таких курсантів.

«На даний момент мій син із однокурсниками стоїть на Грушевського в Києві, перекриває вулицю від людей, які час від часу кидають у них бруківкою. За ними – «Беркут», обабіч – снайпери, які стріляють гумовими кулями в людей. «Беркут» кидає й шумові гранати, від деяких з них страждають самі ж бійці. З сином нема телефонного зв’язку вже понад дві години. Ми не знаємо, що з ним. Вдень бачили його в телесюжеті. Вони просто стоять, нікого не атакують. Мій син каже, що не хоче там бути, але отримав такий наказ», – розповів чоловік.

На оборону заблокованого урядового кварталу кинули всіх студентів 3–4-го курсу академії МВС, каже співрозмовник Радіо Свобода.

«Вони по дві години стоять упоперек Грушевського, по дві години – сидять у підвалах Будинку уряду. Раніше там можна було прилягти чи присісти – а зараз, каже мій син, бійців там так багато, що можна лише стояти», – сказав він.

Раніше сьогодні у столичній академії МВС запевняли Радіо Свобода, що курсантів не залучають до стримування протестів.

Як заявила співробітник прес-служби Національної академії внутрішніх справ Людмила Зеленко, «Це нонсенс». «У нас усі студенти на навчанні. Повернулись після канікул. В урядовому кварталі жодного з них немає», – сказала вона.
XS
SM
MD
LG