Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: Росія готова допомогти в урегулюванні кризи в Україні, якщо попросять


Сергій Лавров
Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє про готовність Москви виступити в ролі посередника в урегулюванні політичної кризи в Україні, але за умови, якщо з Києва надійде відповідне звернення.

«Обставини можуть бути лише одні: якщо нас про це попросять. Але, наскільки я розумію, така допомога не потрібна: наразі є прямі контакти між президентом, урядом і опозицією», – заявив Лавров сьогодні в Москві.

«Ми, безумовно, засуджуємо будь-яке насильство. І сподіваюся, що всі розуміють неприпустимість провокацій, які ми спостерігаємо на екранах (телебачення)», – сказав російський міністр.

За його словами, Росія вкрай занепокоєна подіями в Україні й закликає всі сторони до діалогу.

«Ми дуже занепокоєні тим, що відбувається в Україні, й закликаємо всі сторони до вирішення проблем виключно через діалог, обов’язково в конституційному правовому полі України», – сказав Лавров.

За його словами, провокатори спеціально хочуть викликати реакцію з боку правоохоронних органів. «У цьому суть будь-якої провокації, а якщо журналісти потрапили під гарячу руку – ще краще, всі розуміють, про що йдеться, і тут про жодні просування європейських цінностей говорити не можна», – заявив російський міністр.

Він також зауважив, що Росія зацікавлена в стабільності України. «Ми хочемо, щоб Україна була стабільна. Нас надто багато пов’язує (...), щоб ми підливали масла у вогонь, який там намагаються розпалити», – заявив Лавров.

У Києві на вулиці Грушевського триває третій день триває протистояння між радикальними демонстрантами та бійцями «Беркута» і внутрішніх військ.

Демонстранти з неділі, 19 січня, намагаються прорвати кордон правоохоронців, які захищають урядовий квартал. Міліція відкрила кримінальне провадження за статтею 294 Кримінального кодексу України – масові заворушення. Затримали 22 людей.
XS
SM
MD
LG