Доступність посилання

ТОП новини

ООН, ЮНЕСКО і послів просять допомогти знайти Ігоря Луценка


Ігор Луценко
Ігор Луценко
Активісти звернулися до послів іноземних держав, ЮНЕСКО та координатора системи ООН в Україні Алессандрі Тісо з проханням допомогти з пошуком зниклого громадського активіста Ігоря Луценка.

Громадські активісти обходять усі районні відділки міліції Києва й поки ніде Ігоря Луценка не знайшли. МВС офіційно заявляє, що співробітники внутрішніх справ такого громадянина не затримували.

Активісти також пікетували Службу безпеки України з вимогою відпустити Ігоря Луценка.

Народний депутат Марія Матіос у штабі національного спротиву повідомила, що отримала підтвердження лікарів Олександрівської лікарні, що Ігоря Луценка та людину, яку він привіз до лікарні з травмою, невідомі викрали прямо під час медичних маніпуляцій.

«Ми з перших вуст сьогодні дізналися про деталі викрадення Ігоря Луценка та постраждалого, якого він привіз до лікарні. Зі слів керівництва лікарні, це відбувалося так: коли черговий лікар надавала допомогу постраждалому, до кабінету увірвалося 4-5 людей у цивільному, вони заламали руки обом відвідувачам і забрали їх», – сказала Матіос.

«Від пацієнта залишилася куртка з паспортом, він встиг роздягтися у лікаря. Залетіли, скрутили руки, вивели. Машина Ігоря Луценка залишилася на території лікарні», – повідомляла на своїй сторінці у Facebook активістка Марія Лебедєва.

Ігор Луценко є членом Головної ради Українського товариства охорони пам'яток історії та культури, контактною особою по громадській лінії з ЮНЕСКО та ІКОМОС, активістом захисту пам'яток архітектури, об'єктів світової спадщини ЮНЕСКО, активістом природоохоронного руху, захисником Софії Київської, внесеної до охоронного реєстру пам'яток історії та культури ЮНЕСКО, одним з керівників громадської ініціативи з боротьби з незаконними забудовами «Збережи старий Київ».
XS
SM
MD
LG