Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську майже дві години тримали ОДА «в облозі»


Близько двох тисяч івано-франківців сьогодні прийшли під стіни обласної держадміністрації, протестуючи проти дій правоохоронців щодо силового розгону мітингувальників у Києві.

У руках люди тримали невеликі плакати з посиланнями на статті Конституції, а також з надписами на кшталт «Українці, не будьте рабами!», «Хто вміє дивитись – бачте, хто вміє читати – думайте, хто вміє діяти – дійте…», «Вчора він «почув» Сергія Нігояна…Він пообіцяв «почути» кожного!». Крім того, демонстранти тримали фотографії загиблих у Києві.

Свистом і вигуками «Ганьба!» люди зустріли вихід голови обласної держадміністрації Василя Чуднова. Він сказав, що ніколи не боявся вийти до людей і «за ті два місяці, відколи на цій посаді, не пролилося і не проллється ні краплини крові». Очільник області кілька разів закликав «бути терплячими і знайти порозуміння один з одним».

У відповідь знову лунали вигуки «Ганьба!». Спроби людей пройти в приміщення обласної держадміністрації зупинили правоохоронці.

Після майже двогодинної «облоги» будівлі молоді люди ходою рушили центральними вулицями міста до військової частини, скандуючи «Франківськ, вставай!», «Банду геть!», «Ганьба!». Їх підтримували водії автомобілів сигналами клаксонів.

Жінки роздавали листівки з текстом «спеціальної молитви у дні напруженої обстановки в країні».
XS
SM
MD
LG