Доступність посилання

ТОП новини

Обмеження зв’язку лише загострить конфлікт – Інтернет-асоціація України


Інтернет-асоціація України вимагає від влади усіх рівнів безумовного забезпечення конституційних прав громадян на доступ до інформації та умов для функціонування телекомунікаційних мереж загального користування і повноцінного надання телекомунікаційних послуг.

«Заборона телекомунікацій вигідна лише силам, зацікавленим у знищенні української держави», – зазначається у зверненні.

Оскільки, зауважують підписанти звернення, «припинення роботи мережі інтернету безумовно не тільки призведе до зупинки роботи банківської системи України, електронних платежів і блокування роботи всього легального бізнесу, а також унеможливить обмін інформацією між органами державної влади, а припинення надання абонентам послуг телефонного зв'язку ще більше загострить суспільний конфлікт».

Водночас Інтернет-асоціація України стверджує, що інтернет-провайдери не отримували листи «про підготовку до тимчасового відключення інтернет-шлюзів, точок доступу, станцій стільникового зв’язку, телевізійних і радіоканалів, крім «Першого національного» та «Першої програми радіо», а також фіксованого зв’язку, крім номерів екстрених служб», інформація про що поширювалася в соціальних мережах 22 січня.

Також повідомляли про перебої у роботі деяких телекомунікаційних мереж, а також про відключення телеканалів (зокрема, були заяви про відключення 5-го ТВ-каналу в мережах компаній, які використовують бренд «Тріолан»)».

«Інтернет-асоціація України, яка об’єднує понад 150 суб’єктів господарювання у сфері ІКТ, значну частину з яких складають оператори і провайдери телекомунікацій, не підтверджує інформацію про наявність таких листів провайдерам», – написано у зверненні.

Інтернет-асоціація України також нагадує: «Чинне законодавство України чітко визначає процедуру запровадження надзвичайного стану, який вводиться указом президента і підлягає затвердженню Верховною Радою протягом 2 днів. У даному указі повинна бути зазначена територія, час (від 30 до 60 діб), в т. ч. перелік тимчасових обмежень прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії таких обмежень. У разі введення надзвичайного стану, серед іншого, можуть бути впроваджені особливі правила користування зв’язком і передачі інформації через комп’ютерні мережі. Зі свого боку, підприємства в умовах надзвичайного стану забезпечують виконання відповідних заходів».
XS
SM
MD
LG