Доступність посилання

ТОП новини

Територія Майдану розширилася, на Грушевського не стріляли


Нова барикада на Грушевського
Нова барикада на Грушевського
Протягом минулої ночі протестувальники розширили територію Майдану. Нова багатометрова барикада з’явилася на вулиці Інститутській біля верхнього виходу зі станції метро Хрещатик.

Це укріплення має захистити від імовірної атаки Міжнародний центр культури і мистецтв (більше відомий за колишньою назвою – Жовтневий палац), де розташувалася частина учасників акції протесту. Раніше бійці «Беркуту» намагалися захопити це приміщення.

На вулиці Грушевського ніч минула без загострень. Як повідомив кореспондент Радіо Свобода, на прохання лідера партії УДАР Віталія Кличка протестувальники загасили одну з барикад із автомобільних покришок, яка розташовувалася найближче до лав силовиків.

Другий раунд переговорів опозиційних лідерів Віталія Кличка, Олега Тягнибока і Арсенія Яценюка з президентом Віктором Януковичем завершився безрезультатно. Близько 23:00 політики вийшли до людей на вулиці Грушевського і майдані Незалежності і ознайомили їх із пропозиціями влади.

Янукович оголосив, що готовий розпочати розтягнутий на три дні процес звільнення затриманих активістів в обмін на відведення радикально налаштованої частини протестувальників з вулиці Грушевського. Про це заявив лідер партії УДАР Віталій Кличко.

Про відставку уряду або принаймні міністра внутрішніх справ Захарченка, про дострокові президентські вибори, що є вимогами активістів, на переговорах не йшлося.

Самі учасники акції на Грушевського, а згодом і тисячі людей на майдані Незалежності не дали трьом опозиційним політикам згоди на продовження переговорів із владою.
XS
SM
MD
LG