Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International занепокоєна зникненням Булатова


Дмитро Булатов
Дмитро Булатов
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International серйозно стурбована долею одного з лідерів Автомайдану Дмитра Булатова.

Як ідеться в заяві Amnesty International, ввечері 22 січня Булатов останній раз виходив на зв’язок зі своєю сім’єю, і рідні вважають, що його викрали.

«Булатов не виходив на зв’язок з родичами чи друзями з 23:00 22 січня. Він є одним з головних організаторів й учасників Автомайдану, тому може бути добре відомий українській владі», – йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, яку отримала Amnesty International, Булатов був активним впродовж усього дня 22 січня. Він організовував подальші акції протесту і брав участь у зустрічах. Його зникненню передував напад «Беркута» на колону автомобілів протестувальників вночі 23 січня.

«Під час цього нападу автомобілі були розбиті, а протестувальників, за повідомленнями, відвезли в невідомому напрямку. Хоча Булатов не був у цій колоні автомобілістів, «є побоювання, що «Беркут» відслідковував усіх людей, що брали участь в Автомайдані», – кажуть в організації.

У той час як стало відоме місце перебування більшості затриманих, у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що вони не затримували Булатова. «Автомобіль Дмитра також відсутній. Є побоювання, що він може бути підданий катуванню та іншим видам жорстокого поводження», – заявляють в Amnesty International.

За даними організації, починаючи з неділі, 19 січня, вже надійшло п’ять повідомлень про смерть протестувальників, пов’язаних з Євромайданом, хоча влада підтвердила тільки дві смерті, що настали внаслідок вогнепальних поранень. Також була низка випадків затримання протестувальників без інформування їхніх сімей, кажуть в Amnesty International.
XS
SM
MD
LG