Доступність посилання

ТОП новини

У помешканнях дніпропетровських опозиціонерів міліція проводить обшуки – активісти


У помешканнях 7 дніпропетровських свободівців міліція проводила сьогодні обшуки, повідомили ввечері Радіо Свобода в міській організації партії ВО «Свобода».

За даними заступника голови міської організації ВО «Свобода» Віталія Роменського, один із активістів «Студентської Свободи», у якого провели обшук, – неповнолітній, обшуки проводять не за постановами суду, а на основі постанов слідчих.

Жоден з хлопців, помешкання яких обшукали, як стверджує Роменський, не брали участі вчора у спробах штурму облдержадміністрації.

За даними з прес-служби міської організації ВО «Свобода», одного зі свободівців, який зазнав поранення з травматичної зброї, наразі забрали до райвідділку міліції.

У партійній організації розцінили дії міліції як «спроби залякування й тиску».

Крім того, сьогодні ж міліція обшукала квартиру батьків керівника дніпропетровського УДАРу Олени Васильченко, повідомила сама Васильченко.

«За словами мами, шукали листівки, вибухові пакети, зброю. Нічого не знайшовши, перевернувши всю квартиру, вони пішли», – розповіла Васильченко. Обшук вона пов’язує з недільними подіями під стінами Дніпропетровської облдержадміністрації, однак зауважує, що у штурмі будівлі ні вона, ні її однопартійці участі не брали.

У відділі зв’язків із громадськістю обласної міліції Радіо Свобода повідомили, що не володіють інформацією про обшуки, водночас додавши, що будь-який обшук має відбуватись на основі судового рішення.

Радіо Свобода готує офіційний запит щодо цих інцидентів до міліції.
XS
SM
MD
LG