Доступність посилання

ТОП новини

США закликають Януковича вивести спецпризначенців з вулиць


Віце-президент США Джо Байден
Віце-президент США Джо Байден
Сполучені Штати попередили українську владу, що оголошення надзвичайного стану або ухвалення інших суворих заходів безпеки ще більше загострить ситуацію і закриє шлях для мирного врегулювання.

Про це у телефонній розмові, яка відбулася з ініціативи американської сторони, віце-президент США Джо Байден заявив президентові України Віктору Януковичу.

«США підтримують процес переговорів між урядом і опозицією, покликаний покласти край протистоянню і привести до мирного, політичного розв’язання кризи», – мовиться в повідомленні Білого дому.

Віце-президент США закликав президента Януковича вивести з вулиць загони спеціального призначення і разом з опозицією розробити невідкладні заходи щодо деескалації напруженості у відносинах між демонстрантами і урядом.

Джо Байден також закликав уряд здійснити конкретні кроки на засіданні парламенту у вівторок і гарантувати законні інтереси українського народу, зокрема і через скасування антидемократичних законів, ухвалених 16 січня.

Віце-президент США підтвердив незмінну підтримку України, яка відкидає насильство і поважає права своїх громадян відповідно до європейських прагнень.
XS
SM
MD
LG