Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров: Меджліс змінив місце мітингу проти диктатури – через провокації


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров
Мітинг проти диктатури в Україні, ініційований Меджлісом кримськотатарського народу, відбудеться не на центральному майдані Сімферополя, як раніше планувалося, а на перед Постійним представництвом президента України в Криму.

Таке рішення президія Меджлісу ухвалила пізно ввечері 27 січня, – повідомив у мережі Facebook голова Меджлісу Рефат Чубаров.

Місце проведення мітингу змінене для запобігання можливим провокаціям, які, на думку Чубарова, запланувала влада, щоб відкрито зіштовхнути громадян.

Голова Меджлісу написав, що 27 січня в кількох державних установах Криму, в тому числі й у Сімферопольській міськраді, відбулися наради із залученням представників проросійських і парамілітарних (воєнізованих) угрупувань. Чубаров твердить, що на таких нарадах ухвалені рішення про їхнє максимальне залучення до провокацій стосовно учасників мітингу проти встановлення диктатури в Україні.

«З метою демонстрації масовості, до участі в організовуваному чиновниками контрмітингу примушуються держслужбовці та члени різних спортивних організацій. Більше того, за наявними відомостями, членам однієї маргінальної кримської організації поставлено завдання здійснити погром державної установи, розташованої в центрі міста, з тим, щоб розпочати широкомасштабну бійню присутніх людей», – написав голова Меджлісу.

В мережі Facebook також з'явилася інформація про залучення до провладного мітингу працівників підприємств, власником яких є голова Верховної Ради Криму Володимир Константинов. В кримському парламенті заперечують причетність до підготовки контрмітингу.
XS
SM
MD
LG