Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина: розтрощений офіс «Свободи», спроба підпалу офісу Партії регіонів


У Дніпропетровську цієї ночі невідомі чоловіки в міліцейській формі розтрощили офіс міської організації партії ВО «Свобода» й громадську приймальню народного депутата-свободівця Андрія Міщенка. Про це Радіо Свобода повідомили в міській організації ВО «Свобода».

За даними активістів, ознаки погрому в офісі виявили тільки вранці. Як розповіли Радіо Свобода в прес-службі міської партійної організації, учора пізно ввечері до приміщення офісу увійшло 9 людей, частина з них були у міліцейській формі, частина – у формі невідомої охоронної служби, в руках вони тримали помпові рушниці.

«Охоронець пропустив їх безперешкодно, але викликав підмогу. За чотири хвилини ці люди розтрощили дві кімнати офісу, понівечили меблі та комп’ютери і зникли з місця події на авто. Третя кімната була зачинена, і туди вони не дістались. Наразі офіс повністю непридатний для роботи. Ми будемо подавати заяву до правоохоронних органів», – сказали в прес-службі.

У міській організації ВО «Свобода» також заявили, що розцінюють інцидент як ще одну «спробу тиску й залякування»: з понеділках в помешканнях дніпропетровських свободівців міліція здійснює обшуки.

У центрі зв’язків з громадськістю управління МВС Радіо Свобода повідомили, що поки не мають інформації щодо інциденту в офісі дніпропетровського осередку ВО «Свобода».

Водночас в міліції зазначили, що в Жовтих Водах зафіксували спробу підпалу запалювальною сумішшю офісу місцевого осередку Партії регіонів. За даними з міліції, двоє підозрюваних у підпалі наразі затримані.

«Хлопці заздалегідь приготували бензин, заповнили ним дві скляні пляшки та прив’язали паперовий гніт. Біля входу до громадської приймальні вони підпалили гніт та кинули у вхідні двері приймальні. Виникла пожежа, внаслідок якої було пошкоджено вхідні двері. За 5 хвилин пожежу вдалося локалізувати, зловмисників затримали та доставили до міськвідділу», – зазначили в міліції, додавши, що дії молодиків кваліфікуються за статтею «хуліганство», затриманим загрожує до 5 років в’язниці.

Також в міліції повідомили, що щодо затриманих у Кривому Розі за спробу підпалу будівлі міськвиконкому вже відкрито два кримінальних провадження – за статтями «масові заворушення» та «зазіхання на життя працівника правоохоронного органу».
XS
SM
MD
LG