Доступність посилання

ТОП новини

У Криму протестували проти диктатури


У Криму, попри погрози, мітингували проти диктатури
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:34 0:00
У Сімферополі без інцидентів відбувся мітинг проти диктатури в Україні, ініційований Меджлісом кримськотатарського народу.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, через загрозу провокацій з боку провладних і проросійських сил керівництво Меджлісу напередодні ввечері вирішило перенести проведення цього заходу з центрального майдану Сімферополя під стіни Постійного представництва президента України в Криму. Мітинг підтримали також активісти кримського Євромайдану і проукраїнських організацій. У заході взяли участь кілька тисяч осіб.

Люди тримали в руках прапори України та Євросоюзу, національні прапори кримських татар, а також плакати: «Ні поліцейській державі!», «Крим – це Україна», «Відновити права кримськотатарського народу!», «Зупинити насилля над суспільством!», «Ні диктатурі!», «Крим підтримує Євроінтеграцію!».

За підсумками мітингу була ухвалена резолюція з вимогою зупинити кровопролиття і встановлення диктатури, негайно звільнити всіх затриманих учасників протестних акцій, відновити права кримськотатарського народу і зберегти територіальну цілісність країни.

Учасники мітингу закликали збільшити фінансування програм повернення та облаштування кримських татар, провести перевибори до Верховної Ради Криму за системою, яка б гарантувала представництво кримських татар пропорційно їхній кількості в автономії, а також забезпечити представництво кримських татар в керівництві всіх міністерств і відомств АРК.

Повідомлення про скасування українським парламентом «законів 16 січня» мітингувальники зустріли бурхливими оплесками. Мітинг завершився без інцидентів.
XS
SM
MD
LG