Доступність посилання

ТОП новини

Янукович доповів віце-президентові США про події в Україні


Президент України Віктор Янукович зателефонував у вівторок віце-президентові США Джо Байденові, щоб повідомити його про останні події в перебігу кризи в Україні, повідомила прес-служба Білого дому США.

Байден привітав досягнений цього дня в Києві поступ і закликав Януковича невідкладно підписати акт парламенту про скасування низки законів 16 січня, мовиться в повідомленні.

Він також твердо заохотив президента України продовжити співпрацювати з опозицією в пошуках компромісів, життєво важливих для мирного вирішення, заявив Білий дім.

На думку Вашингтона, до таких компромісів належить «закон про амністію» учасників сутичок і протестів і новий уряд, який зможе принести політичну єдність, здобути довіру українського народу і повести Україну в напрямку до Європи, зміцнюючи демократичні інституції і здійснюючи реформи, необхідні для досягнення економічного добробуту.

Останніми днями Джо Байден уже кілька разів мав телефонні розмови з Віктором Януковичем, закликаючи його до припинення насильства, пошуку компромісів із опозицією чи попереджаючи про неприпустимість запровадження надзвичайного стану. Так само урядовці США вели розмови й із українською опозицією.
XS
SM
MD
LG