Доступність посилання

ТОП новини

Оробець: поступки Януковича – трюки, розраховані на західного глядача


Депутат Верховної Ради Леся Оробець
Депутат Верховної Ради Леся Оробець
Депутат Верховної Ради з фракції «Батьківщина» Леся Оробець закликає західних дипломатів, журналістів та громадськість не переносити демократичні реалії на сучасну Україну і оцінювати «реальні вчинки Януковича, а не трюки, розраховані на західного глядача».

Про це активна учасниця Майдану написала на своїй сторінці у Facebook.

Стратегічним завданням влади, пише Леся Оробець, залишається «брутальне і повне придушення протестів по всій країні і цементування довічного правління Януковича за російсько-білоруським зразком».

Депутат від «Батьківщини» не вірить, що відставка Азарова означає переформатування уряду. «Президент може звільнити будь-якого з чиновників у будь-який момент», – нагадує Оробець.

На її думку, «закони 16 січня» від початку були невиконуваними і мали на меті «дати офіцерам міліції, прокурорам і суддям індульгенцію на «нібито законність» масового побиття та викрадення опозиційних активістів».

Так само затягуванням часу Леся Оробець вважає і пропоноване створення робочої групи з розробки нової Конституції.

«Для того, щоб повернути демократичну версію Конституції, не потрібен парламент чи робоча група. Янукович може просто наказати своєму земляку і протеже (Оробець вказує на голову Конституційного суду – ред.) скасувати своє попереднє рішення, і це може бути зроблено протягом доби», – стверджує народний депутат від «Батьківщини» Леся Оробець.

Оробець: поступки Януковича – трюки, розраховані на західного глядача
Президент України Віктор Янукович зателефонував у вівторок віце-президентові США Джо Байдену, щоб повідомити йому про останні події в Україні. Байден привітав досягнений у вівторок у Києві поступ, він також твердо заохотив президента України продовжити співпрацювати з опозицією в пошуках компромісів, життєво важливих для мирного вирішення, заявив Білий дім.
XS
SM
MD
LG