Доступність посилання

ТОП новини

У США підтримали євроінтеграцію України і закликали розслідувати останні події


Джон Керрі, архівне фото
Джон Керрі, архівне фото
Державний секретар США Джон Керрі висловив непохитну підтримку Вашингтоном демократичних прагнень європейської інтеграції українського народу, повідомила сьогодні на брифінгу речниця Держдепартаменту Джен Сакі.

У телефонній розмові з шістьма лідерами українських опозиційних партій і громадянського суспільства, які беруть активну участь у мирному протестному русі, держсекретар також високо оцінив зусилля цих опозиційних лідерів, спрямовані проти насильства, і їхню відважну діяльність на захист демократії і на досягнення їхніх цілей мирним чином, через діалог, повідомила речниця.

У перебігу цієї розмови, що відбулася сьогодні вранці за американським часом (удень за Києвом), він також привітав досягнений поступ, зокрема, скасування «законів 16 січня, повідомила вона, не уточнивши імен цих опозиціонерів.

За словами речниці, держсекретар наголосив, що стурбований повідомленнями про порушення прав людини, такі, як зникнення чи вбивства людей.

Керрі також повідомив співрозмовників, що США домагаються, щоб влада України створила юридичну комісію для розслідування цих злочинів і притягнення винних до відповідальності.
XS
SM
MD
LG