Доступність посилання

ТОП новини

Голова дорадчого органу ЄС зачитав резолюцію свого комітету на Майдані


Голова дорадчого органу ЄС зачитав резолюцію свого комітету на Майдані
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:44 0:00
Президент Європейського економічного і соціального комітету (дорадчого органу ЄС) Анрі Малосс, який перебуває в Києві, зачитав сьогодні на майдані Незалежності резолюцію свого комітету щодо України.

За словами Малосса, в цій резолюції є вимоги щодо припинення насильства та репресій, а також ідеться про те, що європейським чинникам необхідно сконцентруватися на підтримці будь-яким можливим шляхом тих людей, які проводять мирну демонстрацію в Україні.

«Європейський економічний і соціальний комітет буде й надалі надавати підтримку громадянському суспільству в Україні, шляхом поглиблення відносин та діалогу. Також комітет налаштований докласти всіх можливих зусиль для пошуку можливих шляхів виходу із кризи, що охопила країну», – сказав Малосс.

Голова комітету також додав, що ця резолюція була схвалена 245 членами комітету – представниками європейських держав. Своє звернення до майданівців він завершив словами «Хай живе українська свобода, хай живе європейська Україна».

Європейський економічний і соціальний комітет, який він очолює, є в Євросоюзі дорадчим органом, що складається з представників об’єднань працедавців, профспілок та інших сторін і сам ніяких питань не вирішує, але подає свою думку органам ЄС.

Офіційні чинники ЄС наразі виключають можливість санкцій щодо українських чільників, яких можуть бути причетними до застосування насильства, але останнім часом лунають голоси, що, якщо насильство триватиме, в майбутньому під санкції все ж можуть потрапити винні з обох сторін.
XS
SM
MD
LG