Доступність посилання

ТОП новини

МВС: серед версій викрадення Булатова – інсценування з метою провокацій


Дмитро Булатов під час спілкування з журналістами (стоп-кадр), 30 січня 2014 року
Дмитро Булатов під час спілкування з журналістами (стоп-кадр), 30 січня 2014 року
Слідство розглядає дві версії викрадення одного з лідерів Автомайдану Дмитра Булатова, повідомив заступник керівника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров.

Серед них – викрадення для отримання грошових коштів та інсценування викрадення з метою вчинення провокацій, які б викликали в суспільстві негативний резонанс.

Татаров також заявив, що оточення Булатова не хоче співпрацювати зі слідством. Він від імені МВС ще раз висловив обурення з приводу того, що після виявлення активіста до нього одразу не викликали співробітників міліції, які б могли безпосередньо на місці провести першочергові слідчо-оперативні дії.

За словами представника МВС, міліції не вдалося опитати безпосередньо Булатова, а вдалося лише взяти свідчення від лікарів клініки «Борис» та осіб, які перебували з Булатовим.

«Як і до його появи, так і зараз – ніхто не хоче надавати слідству інформацію, ніхто не хоче співпрацювати, але ми проводимо весь комплекс слідчих дій та оперативно-розшукових заходів, і я переконаний, що це кримінальне провадження ми розкриємо, і одна з версій, яку ми опрацьовуємо, підтвердиться», – наголосив Татаров.

Зі свого боку, перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Віталій Сакал офіційно не підтвердив інформації про те, що начебто прикордонникам заборонили пропускати Булатова через кордон.

Булатова знайшли живим вчора ввечері в Бориспільському районі Київщини через сім днів після зникнення. За словами друзів Булатова, невідомі зловмисники тиждень катували автомайданівця і не давали йому їжі. Зокрема, Сергій Поярков, друг Дмитра Булатова і один з лідерів Автомайдану, зауважив, що злочинці намагалися довідатися, хто фінансує Автомайдан.
XS
SM
MD
LG