Доступність посилання

ТОП новини

Постраждалі під час штурму Дніпропетровської ОДА відмовляються писати заяви до міліції


Дніпропетровськ: постраждалі під час штурму ОДА відмовляються скаржитися до міліції
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00
Постраждалі під час спроби штурму протестувальниками Дніпропетровської облдержадміністрації від рук «тітушок» стверджують, що були не мітингарями, а лише випадковими перехожими. Про це Радіо Свобода у п’ятницю повідомили троє постраждалих, які з черепно-мозковими травмами перебувають на лікуванні у відділенні нейрохірургії обласної клінічної лікарні імені Мечникова.

За словами всіх трьох, вони постраждали від дій невідомих осіб спортивної статури 26 січня, неподалік облдержадміністрації. Усі троє стверджують, що не давали ніяких підстав для застосування проти себе сили, навіть не брали участі у мітингу, а опинились в тому районі випадково.

50-річний Євген Хорошенко зазначає, що серйозної травми голови зазнав від удару металевою трубою, 20-річний Ярослав Синиця розказує, що невідомі молодики накинулись на нього ззаду й завдали кількох ударів по голові, 19-річний Дмитро Полторацький всіх обставин інциденту не пам’ятає, але припускає, що голову йому пробили каменем.

Постраждалі сумніваються в тому, що міліція зможе знайти їхніх кривдників. Один із чоловіків, Євген Хорошенко, вже відмовився подавати заяву про напад до правоохоронних органів, адже вважає, що саме вони й організували побиття мирних громадян.

«Вони питають: ви будете писати заяву чи не будете? На кого? На тих, кого самі привезли й натравили на людей? Когось знайдуть? Нікого не знайдуть. Ляже на стіл в стопку, і все закінчиться», – сказав Євген Хорошенко.

Що за молодики перебували на території облдержадміністрації під час недільних заворушень і нападали на журналістів, ніхто з посадовців досі не пояснив, попри значну кількість фото- та відеоматеріалів, де ці люди зафіксовані.

Водночас постраждалий у заворушеннях лейтенант міліції Микита Гирдимов, який теж лікується в цій лікарні, визнав: то були «тітушки».

«З приводу «тітушок» я знаю тільки те, що вони там для недопущення захоплення будівлі облдержадміністрації. Як мені відомо, це корінні жителі Дніпропетровська», – каже постраждалий правоохоронець.

За даними заступника головного лікаря обласної лікарні Юрія Скребця, стан усіх чотирьох постраждалих, що перебувають у відділенні нейрохірургії, оцінюється як середнього ступеня тяжкості, пацієнти поступово одужують і вже за два тижні можуть бути виписані.

«Травми, отримані ними, – це не струси мозку, це дуже важко прогнозовані травми – забої головного мозку, крововиливи, переломи кісток черепа», – сказав Юрій Скребець.

За новими даними з обласної міліції, станом на п’ятницю за підозрою в участі в масових заворушеннях 26 січня у Дніпропетровську затримали 37 людей, з них 22 заарештовані.
XS
SM
MD
LG