Доступність посилання

ТОП новини

УДАР: міліція намагається зробити з Булатова злочинця


Міліція, продовжуючи переслідування активістів Майдану й Автомайдану, провокує до нового витка ескалації конфлікту і зростання напруги в суспільстві. Про це заявляють в УДАРі.

«Замість того, щоб шукати винних у зникненні й катуванні одного з лідерів Автомайдану Дмитра Булатова, міліція намагається зробити злочинця з нього і звинувачує у нібито організації масових заворушень», – наголошують у партії.

В УДАРі нагадали, що МВС сьогодні виступило з «ганебною заявою», в якій обурюється, що Булатов після свого звільнення одразу зателефонував своїм друзям, а не до міліції. «Однак, знаючи методи роботи міліціянтів, не виключено, що Дмитро замість того, щоб опинитися на лікарняному ліжку, міг потрапити одразу до міліцейського відділку», – наголошують в УДАРі. Крім того, додали в партії, в міліції одразу ж заявили, що забезпечили Булатову охорону. «Але вже за декілька годин ця «охорона» де-факто перетворилася на конвой», – йдеться в заяві.

Лідер УДАРу Віталій Кличко наголосив, що звертався до генпрокурора з вимогою об’єктивно і всебічно розслідувати зникнення Дмитра Булатова.

Водночас, за його словами, правоохоронці протягом тижня не зробили реальних кроків для пошуку зниклого активіста. «Натомість міліції вистачило декілька годин для того, щоб вигадати звинувачення для людини, яка зазнала жорстоких катувань через свою активну громадянську позицію у боротьбі з режимом Януковича», – сказав Віталій Кличко, який прибув у клініку «Борис», повідомляє сайт УДАРу.

«Влада дійшла до найвищого ступеню цинізму. Замість того, щоб виконувати свої безпосередні функції із захисту громадян, подібним переслідуванням активістів міліція вкотре довела, що є каральним та репресивним органом. Ми вимагаємо припинити такі безчинства», – заявив Кличко.

Лідер УДАРу наголосив, що влада замість того, щоб дійсно амністувати тих активістів, які раніше були затримані та заарештовані, бере в заручники нових.

На офіційному сайті МВС розміщена інформація про те, що Булатова оголосили у розшук через «масові заворушення». Активіста знайшли живим з ознаками катувань учора ввечері – через сім днів після зникнення.
XS
SM
MD
LG