Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську «антимайданівці» побили блогера у «петриківській» касці


«Петриківська» каска Степана Клімова
«Петриківська» каска Степана Клімова
На «антимайдані» у Дніпропетровську побили блогера Степана Клімова, відомого у місті тим, що він носить помаранчеву будівельну каску, розписану «під петриківку». Про інцидент з побиттям Радіо Свобода повідомив сам Степан Клімов.

За його словами, сьогодні, коли він ішов сквером, де відбувався мітинг на підтримку чинної влади, та зробив кілька фотознімків, на нього напали невідомі у цивільному з «георгіївськими стрічками» та силоміць затягли до намету.

Степан Клімов розповідає, що там йому погрожували, намагались відібрати фотокамеру, коли ж не віддав – побили до крові.

«Минулої неділі під час подій біля облдержадміністрації я вів твітер-репортаж зі своїм фотоапаратом, я знімав обидві сторони, мене ніхто не чіпав, ніхто не затримував, я працював як громадський журналіст, все знімав на відео. Сьогодні ці молодики мені сказали: «Ти засвітився у нас на відео, ми все про тебе знаємо, чого ти приперся у своїй касці». Вони були налаштовані дуже агресивно, матюкались, намагались залякати, били. Ушкодження є – синець під оком, гематома на нозі, відбитий зуб, розсічене обличчя. Від камери відірвали об’єктив, моя куртка, забризкана кров’ю, тепер вже піде на шмаття», – розказав Радіо Свобода Степан Клімов.

Після інциденту побитого євромайданівця доправили до Кіровського районного відділу міліції як затриманого «до з’ясування обставин», потім його визнали потерпілим. Заяву про злочин, написану блогером, обіцяють розглянути.

Як розповів Клімов, від імені нападників йому вже пропонували гроші на лікування та хімчистку, однак він відмовився.

За даними дніпропетровських ЗМІ, у мітингу на підтримку «дій влади щодо збереження стабільності» у Дніпропетровську 2 лютого взяли участь близько 10 тисяч осіб.
XS
SM
MD
LG