Доступність посилання

ТОП новини

Булатов вилетів до Риги – Порошенко


Однин із лідерів Автомайдану Дмитро Булатов вилетів у напрямку Риги для лікування в одній із європейських клінік. Про це на своїй сторінці Facebook повідомив народний депутат Петро Порошенко.

«Літак з Дмитром Булатовим щойно злетів у напрямку Риги з метою проведення фахового лікування в одній з європейських клінік, а також для отримання захисту від переслідувань та проходження реабілітації після отриманих тортур. Дякую державному секретареві США Джонові Керрі, єврокомісарові Штефану Фюле, міністрові закордонних справ Німеччини Франкові-Вальтеру Штайнмаєрові, міністру закордонних справ Литви Лінасові Лінкявічусу, іншим міністрам країн ЄС, а також усім міжнародним політикам, які нам допомагали. Дякую усім українцям, завдяки яким це стало можливим», – пише Порошенко.

Сьогодні заступник генерального прокурора України Лілія Фролова заявила, що ніяких перешкод для виїзду Дмитра Булатова за кордон немає, оскільки суд надав відповідний дозвіл.

Лідер Автомайдану Дмитро Булатов, про якого понад тиждень не було ніяких звісток, знайшовся понівеченим 30 січня. Медичну допомогу йому надавали у приватній лікарні в Києві. Водночас Булатов є підозрюваним в організації масових заворушень.

Правозахисна організація Amnesty International назвала викрадення і катування Дмитра Булатова варварським злочином і закликала владу України розслідувати цей злочин і покарати винних.
XS
SM
MD
LG