Доступність посилання

ТОП новини

1739 людей стали жертвами репресій – Громадський сектор Майдану


«Ніхто не забутий, ніщо не забуте!» – флеш-моб на Майдані
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00
За неповні три місяці мирного протесту жертвами репресій стали 1739 людей, заявив активіст Громадського сектору Євромайдану Володимир В’ятрович.

Сьогодні біля барикади з боку Європейської площі кількасот активістів провели флеш-моб «Ніхто не забутий, ніщо не забуте!». У руках мітингувальники тримали транспаранти з цифрами зниклих безвісти, постраждалих і загиблих учасників Майдану.

Близько першої години учасники акції присіли і схопилися за голову. За їхніми словами, це символізує те, що люди, які є поруч, можуть раптом зникнути, якщо репресії продовжаться і, що ця проблема стосується кожного жителя України.

«За неповні три місяці мирного протесту жертвами репресій стали 1739 людей, причому 4 з них загинули, а 35 досі вважаються безвісти зниклими. Крім того, ми є свідками того, як у центрі столиці викрадають людей, викрадають їх посеред вулиць і піддають страшним тортурам», – розповідає один з організаторів акції Володимир В’ятрович.

Окрім того, активісти заявляють, що такі порушення прав людини в Україні небачені за останні 20 років, тому метою акції було звернути на це увагу як українців, так і європейського співтовариства. Мітингувальники переконані, що «встановлення диктатури в Україні є загрозою для світового демократичного порядку».

Акцію присвятили приїзду до Києва комісара з прав людини Ради Європи Нілса Муйжнієкса. Він прибуває до України завтра.
XS
SM
MD
LG