Доступність посилання

ТОП новини

У міліції кажуть, що Булатов не хоче співпрацювати зі слідством


Дмитро Булатов у «швидкій» в аеропорту Вільнюса, 2 лютого 2014 року
Дмитро Булатов у «швидкій» в аеропорту Вільнюса, 2 лютого 2014 року
Слідство наразі не змогло отримати від одного з лідерів Автомайдану Дмитра Булатова конкретної інформації, яка була б корисна в рамках розслідування обставин його викрадення, кажуть в міліції.

Як заявили в прес-службі МВС України, представники слідства тричі намагалися його допитати, проте жодних значних подробиць про скоєний проти нього злочин Булатов так і не надав. «Така поведінка потерпілого наводить на думку, що він не бажає співпрацювати зі слідством», – наголошують у МВС.

«Правоохоронці були змушені констатувати, що тричі намагалися допитати його як потерпілого, проте першого разу громадянина Булатова не вдалося допитати через стан здоров’я, а також через присутність великої кількості людей – політиків, захисників, які не давали провести слідчу дію. Пізніше потерпілий надав лише ймовірний колір мікроавтобуса, на якому його викрадали. З третього разу допит відбувся, але уточнювальної інформації працівникам слідства знову надано не було», – кажуть у міліції.

За даними МВС, потерпілий заявив, що його, ймовірно, викрадали на мікроавтобусі синього кольору, а точного місця викрадення він не пам’ятає. «Навіть прикмет злочинців, які могли б бути причетні до скоєння кримінального злочину, він нам не дає», – кажуть у міліції.

За словами заступника керівника Головного слідчого управління МВС Олега Татарова, наразі триває розслідування кримінального провадження за фактом зникнення Булатова.

За ймовірним маршрутом руху активіста встановлюють місця розташування відеокамер і відеореєстраторів на автомобілях, які могли там бути в той час, коли зник потерпілий. Крім того, міліціонери допитують свідків, здійснюють поквартирні обходи з метою виявлення інформації, що сприятиме розкриттю злочину, мовиться в повідомленні МВС.

«Але небажання потерпілого і громадян, які його консультують, допомагати слідству не дає можливості об’єктивно і швидко встановити обставини вчиненого кримінального правопорушення», – заявив Татаров.

Про зникнення Булатова стало відомо 23 січня. 30 січня його знайшли живим, але з ознаками катувань. Наступного дня у МВС повідомили, що кілька активістів Автомайдану, серед яких значиться і Булатов, 24 січня були оголошені в розшук за статтею про масові заворушення. На даний час Булатов перебуває на лікуванні в Литві.
XS
SM
MD
LG