Доступність посилання

ТОП новини

США підтвердили, що консультуються з ЄС про допомогу Україні


Джен Сакі, архівне фото
Джен Сакі, архівне фото
Сполучені Штати Америки ведуть консультації з Європейським союзом та іншими партнерами про можливу підтримку України і підтверджують заяву про це верховного представника ЄС із закордонних справ Катрін Аштон, заявила сьогодні речниця Державного департаменту США Джен Сакі.

За її словами, наразі ці консультації перебувають на «дуже попередній стадії» і стосуються допомоги, якої може потребувати України після створення нового технічного уряду і на той час, як Україна почне повертатися до економічного видужання з допомогою Міжнародного валютного фонду.

Усі рішення, які ухвалюватимуть США, залежатимуть від подій в Україні і від результатів консультацій із новим урядом після того, як він буде створений, додала речниця.

Катрін Аштон повідомляла в оприлюдненому сьогодні інтерв’ю виданню Wall Street Journal, що Євросоюз і США працюють над великим планом короткострокової фінансової допомоги Україні. Обсяг допомоги «буде чималим», сказала Аштон, і умови цієї допомоги не вимагатимуть укладення Києвом довгострокової угоди з Міжнародним валютним фондом. Умовою надання допомоги буде здійснення новим урядом України політичних та економічних реформ, додала вона.
XS
SM
MD
LG