Доступність посилання

ТОП новини

Гармс не стверджувала про австрійські паспорти українських урядовців – речниця


Ребекка Гармс, архівне фото
Ребекка Гармс, архівне фото
Прес-секретар депутата Європейського парламенту від Німеччини Ребекки Гармс заявила сьогодні, що слова щодо нібито наявності паспортів Австрії в кількох чільних українських посадовців «дещо перекрутили», повідомляє Українська служба «Голосу Америки» у своєму фейсбуці.

За цим повідомленням, у «Голосі Америки» отримали пояснення речниці Рут Райхштайн, що Ребекка Гармс говорила тільки про можливість того, що особи, яких вона згадувала, мають австрійські паспорти, але що ніяких підтверджень цього наразі немає.

За її словами, тепер Гармс, яка є співголовою групи «Зелених» у Європарламенті, разом із австрійськими «зеленими» подасть офіційний запит до уряду Австрії, щоб з’ясувати, чи дійсно ці люди мають австрійські паспорти.



Ребекка Гармс, виступаючи сьогодні в Європарламенті, заявляла, що члени родин трьох українських посадовців, колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова, нинішнього виконувача обов’язків прем’єра Сергія Арбузова і голови адміністрації президента Андрія Клюєва, можливо, можуть мати австрійські паспорти. Її слова німецькою мовою перекладач Європарламенту на англійську помилково передав нібито як твердження, що самі ці посадовці мають такі паспорти.

У Києві всі троє посадовців, яких стосувалася неточно передана заява євродепутата, самі чи через своїх речників заперечили наявність у них самих австрійських чи інших іноземних паспортів.
XS
SM
MD
LG