Доступність посилання

ТОП новини

Американський військовий корабель підійшов до сочинського узбережжя – ЗМІ


Флагман 6-го флоту США Mount Whitney на тлі гори Етна в Італії (архівне фото)
Флагман 6-го флоту США Mount Whitney на тлі гори Етна в Італії (архівне фото)
Сьогодні опівдні за київським часом флагманський штабний десантний корабель Шостого флоту США USS Mount Whitney (LCC 20) підійшов на відстань близько 20 миль до узбережжя Сочі, повідомив портал «Чорноморські новини».

Американський корабель перебуває за межами 12-мильної зони територіальних вод Російської Федерації і почав курсувати вздовж узбережжя зі швидкістю 3–10 вузлів.

За словами головного редактора порталу Андрія Клименка, Mount Whitney демонстративно увімкнув передавальний пристрій автоматизованої ідентифікаційної системи (АІС), що дозволяє відслідковувати його пересування через інтернет.

За даними журналістів, зараз корабель перебуває на траверзі Імеретинського порту, поруч з яким розташований Олімпійський парк.

Флагманський штабний десантний корабель Шостого флоту США USS Mount Whitney (LCC 20) увійшов до Чорного моря по обіді 4 лютого. Під вечір 5 лютого через протоку Босфор пройшов американський ракетний фрегат USS Taylor (FFG 50). За даними Андрія Клименка, зараз він рухається центральною частиною Чорного моря в південно-східному напрямку.

Офіційно опублікована ВМС США мета походу кораблів – проведення раніше запланованих операцій з підтримки безпеки в регіоні. При цьому кораблі взаємодіятимуть із країнами-союзниками і країнами-партнерами США, в тому числі зайдуть в іноземні порти і проведуть навчальні заняття екіпажів, повідомив портал «Чорноморські новини» з посиланням на офіційного представника міністерства оборони США контр-адмірала Джона Кірбі.

Андрій Клименко повідомив Радіо Свобода, що заходження американських кораблів у порти Росії та України не плануються, тож, швидше за все, кораблі зайдуть до Сінопа чи Самсуна, де розташовані військово-морські бази ВМС Туреччини. Він також не виключив їхнього заходу в Батумі, оскільки 31 січня на офіційній сторінці USS Mount Whitney у Facebook змінилась обкладинка – на ній з’явилося фото минулорічного візиту корабля до цього грузинського порту.

Андрій Клименко також назвав «неточною і сумнівною» інформацію деяких російських та українських ЗМІ про те, що флагман 6-го флоту США Mount Whitney «з 600 морськими піхотинцями на борту і ракетний есмінець Ramage» зайшли в Чорне море 3 лютого.
XS
SM
MD
LG