Доступність посилання

ТОП новини

Активісти в Римі закликали українських дипломатів підтримати Майдан


Під час акції біля посольства України в Римі, 6 лютого 2014 року
Під час акції біля посольства України в Римі, 6 лютого 2014 року
У Римі близько півсотні активістів вкотре пікетували сьогодні посольство України в Італії, вимагаючи від дипломатів підтримати вимоги Майдану.

На думку учасників акції, дипломатичне відомство виявляє бездіяльність, не засуджуючи фактів порушення прав людини під час протестів в Україні. Скандуючи під вікнами будинку посольства, люди вимагали зустрічі із представниками установи, але до них ніхто не вийшов.

«Тоді як понад сотня дипломатів заявила про свою підтримку злочинних дій чинної української влади, ви продовжуєте ховатися за мурами посольства від нас, звичайних українців», – заявила учасниця акції Мар’яна Тріль.

За її словами, спільнота занепокоєна знівелюванням представницької функції посольства, коли українська громада змушена власними силами представляти інтереси України в італійському парламенті.

Від надзвичайного і повноважного посла Євгена Перелигіна громада вимагає звіту стосовно донесення до МЗС Італії фактів грубого порушення прав людини та реальної ситуації в Україні.

Учора в парламенті Італії відбулася прес-конференція щодо ситуації в Україні з участю італійських депутатів та представників громади. Італійські парламентарі повідомили, що готують резолюцію про політичну підтримку українському народові. Комітет з прав людини при Палаті депутатів парламенту пропонує, зокрема, скасувати візи для громадян України, як вияв солідарності, і надання політичного притулку для активістів Майдану, котрі потребують захисту.

За інформацією Християнського товариства українців в Італії, представники громади, зі свого боку, запропонували запросити на лікування поранених майданівців. Спільнота також пропонує запровадити візові й економічні санкції стосовно осіб, «відповідальних за терор в Україні».

Позавчора на сайті ukrdiplomat.wordpress.com було розміщене звернення українських дипломатів на підтримку прагнень співвітчизників, які борються за краще майбутнє України. На час перед 21-ю годиною сьогодні під ним є вже 110 підписів.
XS
SM
MD
LG