Доступність посилання

ТОП новини

Потерпілого внаслідок вибуху в Будинку профспілок виписали з лікарні – лікар


20-річний Роман Дзвінський, який зазнав важких травм внаслідок вибуху в Будинку профспілок у Києві, виписаний зі столичної лікарні №17. Про це кореспонденту Радіо Свобода повідомила заступник головного лікаря цієї медичної установи Тетяна Барановська.

За словами активістів Майдану, колишніх воїнів-афганців, які чергують під лікарнею, Романа «забрала не міліція, а свої». Про те, що ситуація стала спокійнішою, свідчить зменшення чисельності вартових – у четвер увечері їх було близько 25, сьогодні залишилося троє.

Тетяна Барановська підтвердила, що Роман Дзвінський відбув на батьківщину, до Львова. Про це у своєму Twitter написав також депутат Верховної Ради Олександр Бригинець.
У четвер зранку в столичному Будинку профспілок, де нині перебувають активісти Майдану, в пакеті з написом «Ліки» спрацював вибуховий пристрій, заявив активіст Євромайдану Анатолій Ведмідь на прес-конференції в штабі національного спротиву.

За його словами, вибуховий пристрій спрацював у момент розкриття пакета. Внаслідок цього одному молодому активісту (це й був Роман Дзвінський) відірвало кисть, інший отримав травми очей.

За фактом вибуху в Будинку профспілок у четвер міліція відкрила кримінальне провадження, повідомив виконувач обов’язків начальника МВС Києва Валерій Мазан. Він додав, що провадження відкрито за статтею 264 Кримінального кодексу України (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів).

Самооборона Майдану не пустила слідчу групу на місце вибуху, також народні депутати та охорона Майдану не пустили міліцію до постраждалих до лікарні.
XS
SM
MD
LG