Доступність посилання

ТОП новини

Путін у Сочі порадить Януковичу, як cправитися з Майданом – Ілларіонов


Андрій Ілларіонов
Андрій Ілларіонов
Головне питання, яке обговорюватимуть у Сочі Віктор Янукович і Володимир Путін, – це яким чином подолати громадські протести в Україні, сказав Радіо Свобода російський аналітик, колишній радник президента Путіна Андрій Ілларіонов.

«Зрозуміло, що зараз головне питання, яке розпадається на декілька, – це питання, як зберегти контроль і владу в Україні за Януковичем і за тими діячами, які в Москві і Кремлі розглядаються як кандидати, що влаштовують Кремль. Віктор Янукович – не єдиний кандидат, але оскільки він займає посаду президента, то він перший. Проте є й інші. Це Клюєв і Медведчук. Тому головне питання – як втриматися при владі, а це означає – як cправитися з Майданом, опозицією і як забезпечити втілення інтересів Кремля на території України», – сказав Ілларіонов в інтерв’ю Радіо Свобода.

Стратегічна мета Путіна, за словами Андрія Ілларіонова, – це реінтегрувати Україну, а оскільки «в Януковича немає жодних шансів перемогти, то… єдиний спосіб зберегти владу – застосувати силу, ту силу, про яку йому постійно нагадує пан Глазьєв».

Колишній радник президента Путіна також зауважив, що точку зору Путіна щодо України неможливо змінити, й Путін «не збирається відмовлятися від своїх планів».

«Контроль над всією Україною чи її частиною, без сумніву, є одним з найпріоритетніших питань для Володимира Путіна, і з цього питання він нікому не збирається віддавати пальму першості чи дозволяти змінювати його точку зору», – наголосив експерт.

Сьогодні в російському Сочі відбудеться офіційна церемонія відкриття зимової Олімпіади. Президент України поїхав до Сочі, він має зустрітися зі своїм російським колегою.
XS
SM
MD
LG