Доступність посилання

ТОП новини

Жінки з каструлями пікетували Дніпропетровську ОДА, вимагаючи припинити насилля


Дніпропетровчанки з каструлями пікетували сьогодні обласну державну адміністрацію, протестуючи проти насилля та тітушок.

У суботу ввечері в Дніпропетровську близько півсотні жінок пікетували будівлю облдержадміністрації, протестуючи проти сили, що застосовується владою до мирних демонстрантів.

У руках жінки різного віку (здебільшого молоді) тримали каструлі, друшляки, дитячі брязкальця та іграшкові барабани, а також плакати з написами «Тьотушки проти тітушок», «Досить брехати!», «Я не екстреміст, я дівчинка, я вимагаю припинити репресії», «У нас є гідність, а у вас?».
Жінки з каструлями пікетували Дніпропетровську ОДА
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

Жінки під «акомпанемент» свистків та брязкалець скандували «Нам не страшно, нам огидно!», «Нам потрібні козаки, а не ті тушки-слабаки!» тощо.

За словами учасниць акції, не всі з них є активістками місцевого Євромайдану. Дівчата й жінки розповіли, що списались у соціальних мережах і прийшли на мітинг проти насилля та тітушок.

За словами учасниць, вони впевнені, що влада не підніме руку на представниць слабкої статі, «озброєних» лише каструлями, ложками і свистками, і дослухається до їхніх пропозицій щодо мирного врегулювання конфліктів.

«Ми вимагаємо не допускати насилля, яке відбулося на мітингу під Дніпропетровською облдержадміністрацію 26 січня, і покарати винних в побитті людей, згідно з чинним законодавством», – сказала Радіо Свобода координатор акції Вероніка Комісар.

26 січня в Дніпропетровську під час спроб мітингувальниками пікетувати облдержадміністрацію стались масові заворушення, в яких від рук невідомих молодиків у цивільному, які стояли за спинами правоохоронців, постраждали десятки людей, зокрема, журналісти.

Районні суди Дніпропетровська засудили 22 затриманих «за масові заворушення» до 60 діб адміністративного арешту, пізніше запобіжні заходи більшості заарештованих пом’якшили.



XS
SM
MD
LG