Доступність посилання

ТОП новини

Лідер «Правого сектору» закликав переходити до «мови сили»


Дмитро Ярош, 5 лютого 2014 року
Дмитро Ярош, 5 лютого 2014 року
Лідер радикального об’єднання «Правий сектор» Дмитро Ярош виступив у неділю із заявою, в якій закликав говорити «з режимом тією мовою, котру він розуміє, – мовою сили».

Як мовиться у заяві, поширеній у соціальних мережах, керівництво «Правого сектору» наголошує на важливості «підготовки і, більш за все, здійснення загальнонаціональної мобілізації» з перспективою подальшого блокування урядового кварталу в Києві. «Ми повинні бути готовими у найближчий час повністю заблокувати роботу центральних органів нинішнього режиму», – заявив Ярош.

Об’єднання заявляє, що більшість його вимог не виконали достатньою мірою, зокрема, «режим продовжує звільняти заручників, але робить це дуже повільно» і не звільняє затриманих від кримінальної відповідальності. «Відтак, зараз ми нічим не зобов’язані до продовження перемир’я. Допоки процес звільнення заручників триватиме, ми намагатимемось не вдаватися до активних дій, проте ніяких гарантій не даємо», – наголосив Дмитро Ярош.

За його словами, всі, хто хоче «перемоги Національної революції», мають припинити «орієнтуватися на думку Заходу як головну запоруку нашої перемоги». «Наша доля у наших руках, а Захід уже показав своє обличчя, продовжуючи співпрацю з антинародним режимом. Ставмо Захід перед доконаними фактами, і нехай він тоді думає, з ким краще співпрацювати – із законним господарем нашої країни чи з режимом, якому лишилося жити зовсім недовго», – мовиться в заяві.

«Правий сектор» також повторив, що його стратегічні цілі залишаються незмінними: це, зокрема, ліквідація «нинішнього антиукраїнського режиму», відставка президента Віктора Януковича і проведення дострокових президентських та парламентських виборів «з перспективою подальшого утвердження Національної ідеї» як «фундаменту державотворення».

Також «Правий сектор» виступає за заборону Партії регіонів та Компартії як «виразно антидержавних сил», за дієву люстрацію, за «обмеження впливу олігархії – олігархи мають поділитися своїм майном із державою та суспільством і позбутися політичних амбіцій», а також за утвердження «механізмів національного народовладдя».

Радикальне націоналістичне об’єднання «Правий сектор» стало широко відоме після початку силового протистояння на вулиці Грушевського в Києві, де його члени стали одним із головних рушіїв сутичок із силовиками.
XS
SM
MD
LG