Доступність посилання

ТОП новини

Австрійський посол вийшов до мітингувальників, а німецький – ні


Австрійський посол вийшов до мітингувальників, німецький – ні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00
Близько 30 активістів, серед яких були українські письменники і науковці, пікетували посольства Австрії та Німеччини з вимогою заблокувати рахунки українських високопосадовців, причетних до порушення прав людини в Україні.

За словами одного з мітингувальників Андрія Ніцоя, гроші українських високопосадовців, які зберігаються в австрійських і німецьких банках, використовуються для того, щоб «наймати бандитів-тітушок, які б’ють українських громадян і спалюють автомобілі, і щоб незаконно оплачувати послуги «Беркута».

До мітингувальників вийшов посол Австрійської Республіки в України Вольф Дітріх Гайм і заявив, що питання безкарності осіб причетних до порушень прав людини в Україні зараз стоїть на порядку денному всієї світової спільноти, зокрема Австрії.

Проте Гайм зазначив, що посольство Австрії в Україні не є органом юстиції та судочинства, тож не може працювати над тим, чого від нього вимагають мітингувальники.

Протестувальники передали послу петицію зі своїми вимогами.

Після цього мітингувальники рушили до посольства Німеччини в Україні, простояли біля будівлі амбасади протягом півгодини, але до них ніхто не вийшов.
XS
SM
MD
LG