Доступність посилання

ТОП новини

Самооборона Майдану пікетувала міліцію, вимагаючи звільнити затриманих «афганців»


Самооборона #Євромайдан’у вимагає звільнити двох затриманих «афганців»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:56 0:00
Самооборона Євромайдану пікетувала районне управління міліції Подільського району Києва з вимогою відпустити затриманих 10 лютого «афганців».

Самооборонівці заявляють, що затриманим висунули звинувачення сьогодні о 12:00, а близько 15:00 має відбутися суд з обрання їм запобіжного заходу. За словами пікетувальників, затримали двох «афганців».

Водночас у міліції кажуть про трьох затриманих. Як заявила Радіо Свобода речник київської міліції Ольга Білик, 10 лютого до Подільського райуправління міліції надійшло повідомлення, що троє невідомих ведуть людину зі зв’язаними руками в напрямку Гаванського мосту. На місце виїхала слідчо-оперативна група.

«Там до міліції звернувся 31-річний чоловік з Івано-Франківської області, який перебував на майдані Незалежності з початку січня. Він заявив, що того вечора до нього підійшла група чоловіків і почали вимагати 14 000 гривень. Потім побили і вивезли на автомобілі за адресою Набережно-Лугова, 4. Там їх і затримали міліціянти за підозрою у вимаганні. Гроші начебто хотіли, бо підозрювали, що саме таку суму він вкрав на Майдані», – розповіла Білик.

За даними міліції, троє затриманих – жителі Тернопільської, Вінницької і Луганської областей, які є мітингувальниками з Майдану. Як кажуть в МВС, суд уже обрав їм запобіжний захід у вигляді арешту.

Зараз триває досудове розслідування, заявила Білик.
XS
SM
MD
LG