Доступність посилання

ТОП новини

Волонтери з георгіївськими стрічками захищатимуть Донецьк від «екстремістів»


Донецькі антимайданівці пояснили, кого треба «зачистити»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00
У Донецьку презентували рух «Оборона Донецька», створений на базі учасників спільнот у соціальних мережах, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Представники руху заявляють, що будуть разом з міліцією контролювати порядок у місті й охороняти його від «Правого сектору» та інших радикалів». Про методи охорони вони детально не розповіли, обмежившись лише заявою, що все пройде в законному руслі. Символом «Оборони Донецька» стала російська георгіївська стрічка.

За словами активістів, першу свою акцію вони провели 8 лютого біля обласної прокуратури. Там відбувалась акція «Батьківщини», яку зірвали люди з георгіївськими стрічками. Активісти вийшли з плакатами на підтримку «Беркута» і скандували «Янукович, дай наказ!».

На презентації руху вони так і не змогли назвати чіткі методи власної роботи та подальші плани. Активісти також звинуватили місцевих євромайданівців в екстремізмі.

На акції 8 лютого учасники «Оборони Донецька» тримали в руках плакат зі світлинами і прізвищами активістів місцевого Євромайдану і написом «Вони знищують Донбас». Активіст руху Сергій Гунченко не вбачає антизаконних дій у такому плакаті і вважає, що фото євромайданівців з’явились там заслужено.

«Як з’явився цей плакат? В інтернеті є дані людей, які підтримують Євромайдан. У вільному доступі, абсолютно. Якщо ці люди підтримують Євромайдан, відповідно, вони підтримують і всі екстремістські дії, які відбуваються в Києві на Євромайдані. Щоб люди знали, хто у нас на даний момент активісти Євромайдану», – сказав Сергій Гунченко.

Також активісти не змогли прокоментувати список з персональними даними мітингарів-євромайданівців, розміщений на сторінці «Оборони Донецька» у соціальній мережі, й надати дані про реальну загрозу акції «Правого сектору» в Донецьку.
XS
SM
MD
LG