Доступність посилання

ТОП новини

Рада «Майдану» назвала шляхи повернення до Конституції 2004 року


Рада «Майдану» назвала шляхи повернення до Конституції 2004 року
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00
Повернення до Конституції України редакції 2004 року можна здійснити трьома шляхами, заявив член ради ВО «Майдан» Ігоря Жданов.

«Позбавити Януковича його диктаторських повноважень можна рішенням Конституційного суду, яке скасує своє попереднє рішення 2010 року і поверне у дію Конституцію 2004 року, або ж голосуванням у парламенті «Акту про народовладдя», – заявив Жданов.

Серед варіантів повернення до Конституції 2004 року Ігор Жданов також назвав ухвалення «конституційного договору», за яким буде добровільно ухвалене президентом й іншими політичними силами, а потім проголосоване у парламенті рішення про повернення до конституційних норм 2004 року.

Зі свого боку, член ради ВО «Майдан» Вікторія Сюмар назвала дискусії опозиційних партій щодо нової Конституції «спробою затягнути час, а не вирішувати політичну кризу в Україні».

Сюмар також наголосила, що норми нової Конституції повинні напрацьовуватися вже після того, як буде відновлений Основний закон зразка 2004 року і створений уряд національної єдності.

Сьогодні Рада Всеукраїнського об’єднання «Майдан» доручила опозиційним лідерам провадити переговори з метою повернення до Конституції 2004 року.

Напередодні лідери опозиційних фракцій УДАР і «Батьківщина» заявили про необхідність повернутися до Конституції зразка 2004 року.
XS
SM
MD
LG