Доступність посилання

ТОП новини

Суд «амністував» Попова, Сівковича і Коряка


Штурм Євромайдану. Свідчення очевидців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:50 0:00

Штурм Євромайдану 30 листопада 2013 року. Свідчення очевидців

Суд закрив кримінальне провадження щодо колишніх голови КМДА Олександра Попова, заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича та начальника київської міліції Валерія Коряка, яких обвинувачували у перевищенні службових повноважень під час розгону Євромайдану 30 листопада, через закон «про амністію». Про це йдеться у повідомленні прокуратури Києва.

«Таким чином Печерський та Шевченківський райсуди столиці виконали вимоги вказаного закону про звільнення від кримінальної відповідальності підозрюваних, обвинувачених та засуджених за події, що відбувалися у листопаді-грудні минулого року», – заявила речниця столичної прокуратури Яна Соболевська.

Уночі 30 листопада минулого року бійці спецпідрозділу міліції «Беркут» жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності. Десятки людей були поранені та затримані.

29 січня парламент голосами переважно провладних депутатів підтримав законопроект регіонала Юрія Мірошниченка «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

Документ передбачає «амністію» для затриманих активістів, якщо протестувальники впродовж 15 днів звільнять адмінбудівлі.

Опозиція виступала категорично проти ухвалення даного законопроекту, вимагаючи звільнення затриманих активістів без будь-яких умов.

Другого лютого цей закон набув чинності.
Побиття «Беркутом» людей і за 400 метрів від майдану Незалежності (камери спостереження)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00
(Побиття «Беркутом» людей за 400 метрів від майдану Незалежності (камери спостереження)
XS
SM
MD
LG