Доступність посилання

ТОП новини

Молоді євромайданівці Дніпропетровська пройшли ходою, щоб «розбудити студентство»


Молоді євромайданівці Дніпропетровська «будили студентство»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00
Кілька десятків молодих активістів дніпропетровського Євромайдану пройшли сьогодні ввечері ходою студентськими районами міста, щоб закликати студентів Дніпропетровська приєднуватись до акцій протесту, які відбуваються в країні. Акція відбулась під гаслом «Сесія скінчилась – виходь на Майдан!».

Учасники заходу тримали в руках синьо-жовті прапорці, а також плакати з написами «Не дай роздерти Україну», «Приєднуйся до нас».

Як сказали активісти, до акції молодих євромайданівців цього разу не змогли приєднатись члени молодіжного крила місцевого осередку ВО «Свобода», адже робота організації зупинена через арешт її керівників.

Ідучи повз студентські гуртожитки, учасники ходи скандували: «Студенти, на Майдан!», «Слава Україні! Героям слава!». Вони закликали однолітків, які живуть у гуртожитках, «прокинутись від сну» й не ігнорувати заходів Євромайдану. Окремі студенти приєднувались до ходи.

За словами координатора дніпропетровського Євромайдану Івана Маркевича, підтримка з боку студентства протестних акцій, які відбуваються в Україні, чимала, однак він не заперечив, що з десятків тисяч студентів Дніпропетровська в цих заходах беруть участь тільки сотні дівчат та юнаків.

«Студенти – це майбутнє, і вони розуміють, що сьогодні, отримуючи диплом, вони фактично залишаються без роботи, без перспективи, без можливості самореалізуватись. Ми хочемо закликати їх виходити на Майдан, бо їхнє майбутнє в їхніх руках. Європейський вибір – це майбутнє нашої молоді, це її цивілізаційний вибір», – сказав Радіо Свобода Іван Маркевич.

Водночас учасники акції зазначали, що Євромайдан має домогтись повного перезавантаження влади в Україні й зміни курсу в бік Євросоюзу.

У найближчих планах молоді дніпропетровського Євромайдану – пікетування об’єктів бізнесу регіоналів у рамках кампанії «Бойкот Партії регіонів».
XS
SM
MD
LG