Доступність посилання

ТОП новини

1,5 тисячі дніпропетровців записались до провладних «дружин з охорони порядку»


«Тітушки» на подвір’ї Дніпропетровської ОДА під час акції Євромайдану, 26 січня 2014 року
«Тітушки» на подвір’ї Дніпропетровської ОДА під час акції Євромайдану, 26 січня 2014 року
15 громадських формувань з охорони порядку зареєстровано на Дніпропетровщині упродовж двох останніх тижнів. Про це повідомив заступник начальника ГУ МВС України у Дніпропетровській області Сергій Третьяков.

За його даними, згідно із законом про участь громадян в охороні громадського порядку від 2008 року, ці громадські формування створюються органами місцевого самоврядування та реєструються органами юстиції.

«У нас було близько 80 таких формувань по області, в яких перебуває близько 1,5 тисяч членів. Ці люди допомагали нам у підтримці правопорядку під час різних заходів. За 2 останні тижні, після відомих подій, на Дніпропетровщині зареєстровано близько 15 громадських формувань з охорони порядку. Якщо громадяни виявляють бажання нам допомогти, то ми не будемо відмовлятися від їхньої допомоги», – сказав Третьяков.

Сергій Третьяков також повідомив, що під час штурму Дніпропетровської ОДА постраждали 33 співробітники міліції,15 з них госпіталізовані з травмами різного ступеня тяжкості, деякі досі у стаціонарі.

Водночас він поінформував, що у слідчому ізоляторі залишаються троє обвинувачених у масових заворушеннях мітингарів.

«Згідно з законом «про амністію», із 37 осіб, затриманих під час заходів з локалізації масових заворушень біля Дніпропетровської облдержадміністрації, а також у Кривому Розі, ухвалені рішення про зміну запобіжного заходу по 34. Всі вони перебувають вдома з певними обмеженнями. Тільки три людини перебувають під вартою. Серед них – підозрювані в участі в зухвалому нападі на Криворізький міськвиконком, а також підозрюваний у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень співробітникові міліції. Ми сподіваємося, що у відповідь будуть звільнені захоплені адміністративні будівлі», – зазначив заступник начальника ГУ МВС України в Дніпропетровській області.
XS
SM
MD
LG