Доступність посилання

ТОП новини

Влада обіцяє воїнам-«афганцям» підвищити пенсії


Нам немає що між собою ділити. Конфлікт існує між владою та народом – «афганець»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:24 0:00

Нам немає що між собою ділити. Конфлікт існує між владою та народом – «афганець»

Підвищити пенсії «афганцям», підтримувати інвалідів та батьків, чиї сини загинули під час «виконання інтернаціонального обов’язку» пообіцяла в.о. міністра соціальної політики Наталія Королевська. Про це вона заявила на форумі воїнів-інтернаціоналістів у Києві, організованому до 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.

«Ми робитимемо все, що від нас залежить, і більше того. Я впевнена, що ми об'єднаємо наші зусилля, щоб щодня, крок за кроком, ми рухалися вперед до встановлення соціальної справедливості, щоб хоч помалу, але підвищувати пенсії, допомагати підтримувати інвалідів, захищати тих, чиї сини загинули в Афганістані», – сказала Королевська.

Наталія Королевська висловила сподівання, що присутні в залі є «однодумцями й партнерами», чия підтримка допоможе державі «в ухваленні дуже важливих рішень у сфері поліпшення соціального захисту людей».

Голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький, виступаючи на форумі, висловив переконання, що «Україна і воїни-«афганці» разом з народом вийдуть переможцями, оновленими з ситуації, що склалася в країні».

«25 років тому ми пішли з Афганістану, не програвши жодного бою, а потрапили в країну, яка потім нас просто зрадила. Жоден із членів політбюро ЦК КПРС, які відправляли армію в Афганістан, не приїхав зустріти солдатів, що покидали цю країну. А згодом 40-у армію, яка воювала в Афганістані, було розформовано», – сказав Сергій Червонописький.

У форумі взяли участь майже 4 тисячі воїнів-«афганців» і учасників воєнних кампаній в інших країнах. Серед почесних гостей був голова Всеросійської громадської організації ветеранів «Бойове братерство», колишній командувач 40-ї армії Борис Громов.

Загалом у війні в Афганістані взяли участь 160 тисяч 375 вихідців з України. Не повернулися з війни 3 тисячі 432, з них загинули 3 тисячі 360, зникли безвісти або потрапили у полон 60 людей. Понад 8 тисяч солдатів і офіцерів були поранені, а три з половиною тисячі стали інвалідами. Виведення радянських військ з Афганістану завершилося 15 лютого 1989 року. 2014 рік оголосили роком учасників бойових дій на території інших країн.

Воїни-«афганці» беруть участь у самообороні Майдану у Києві. Зараз чотирьом «афганцям» Майдану висунуте звинувачення у вимаганні за ч. 2 ст. 189 ККУ. Самооборона Майдану ці звинувачення відкидає й стверджує, що «афганці» впіймали й доправляли до відділку міліції кишенькового злодія.

До 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану відкрито виставку «Незагоєна рана Афганської війни»

XS
SM
MD
LG