Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровці пікетували слідчий ізолятор, вимагаючи відпустити «політв’язнів»


Дніпропетровці пікетували слідчий ізолятор, вимагаючи відпустити «політв’язнів»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00
Небайдужі дніпропетровці пікетували сьогодні будівлю слідчого ізолятора, де перебувають активісти, заарештовані через «масові заворушення» та «підготовку до теракту». Учасники акції вимагали відпустити заарештованих, а також об’єктивно розслідувати справи щодо них.

Кілька десятків молодих людей списались у соціальних мережах і зібрались під будівлею ізолятора з плакатами «Пам’ятай, кому ти давав присягу», «Свобода – це відповідальність» тощо.

Вони також організували невеличкий флеш-моб, привівши під стіни СІЗО юнака з пакетом на голові і написом «Я – не злочинець, я – заручник», який мав символізувати всіх українців, заарештованих через участь у протестах.

За даними активістів, наразі в Дніпропетровську з понад трьох десятків затриманих «політичних в’язнів» в ізоляторі перебувають троє, решті суди пом’якшили запобіжний захід, відпустивши під особисте зобов’язання або домашній арешт.

Однак, як зазначали учасники акції, це не означає, що з них зняті обвинувачення: влада, як і раніше, тримає їх «як заручників».

Як розповів Радіо Свобода активіст Павло Хобот, одразу після масових заворушень під облдержадміністрацією 26 січня й затримання мітингарів у соціальних мережах була створена спеціальна група для юридичної, організаційної та матеріальної допомоги затриманим, до спільноти наразі входить понад тисяча людей.

«Наші волонтери тримають зв’язок із родинами затриманих, дізнаються про їхні потреби. Допомога дуже необхідна: серед затриманих є троє інвалідів, чоловіки вагітних дружин, багатодітний батько», – сказав Павло Хобот.

З вимогами об’єктивного розслідування справ проти активістів, зокрема голови міського осередку ВО «Свобода» Кирила Дороленка, обвинуваченого в «підготовці до теракту», дніпропетровці сьогодні також пікетували будівлю обласної міліції.
XS
SM
MD
LG