Доступність посилання

ТОП новини

Закон «про амністію» вступить у дію 17 лютого – генпрокурор


Генпрокурор Віктор Пшонка
Генпрокурор Віктор Пшонка
Закон «про амністію», згідно з яким мають бути звільненні від кримінального переслідування учасники масових протестів, буде введений у дію 17 лютого. Про це йдеться у заяві Генпрокурора Віктора Пшонки.

«Відповідно до статті 10 Закону України від 29 січня 2014 року №737-VII «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань», учасниками масових акцій протесту фактично вчинено сукупність дій, передбачених статтею 9 цього закону. У зв’язку з публікацією цього повідомлення зазначений закон вводиться в дію з 17 лютого 2014 року і передбачає звільнення від кримінальної відповідальності та покарання осіб, які вчинили в період 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014 року злочини, передбачені статтею 1 цього закону, закриття відповідних кримінальних проваджень, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт», – цитує слова Пшонки прес-служба Генпрокуратури.

Ukraine -- General Prosecutop Pshonka statement -- 16Jan2014
Ukraine -- General Prosecutop Pshonka statement -- 16Jan2014


Сьогодні зранку активісти Євромайдану звільнили будівлю КМДА, раніше вони частково розблокували проїзд транспорту вулицею Грушевського, яка в другій половині січня була центром силового протистояння між силами безпеки і демонстрантами.

Євромайдан дав генеральному прокурору Віктору Пшонці кілька годин на закриття кримінальних справ проти двох тисяч активістів. Якщо цього не станеться, активісти обіцяють повернути КМДА і захоплювати нові будівлі.
XS
SM
MD
LG