Доступність посилання

ТОП новини

Надання техніки для стримування протестів не є втручанням армії в конфлікт – Лебедєв


Павло Лебедєв
Павло Лебедєв
Надання техніки, підпорядкованої Міністерству оборони, а також дислокацію підрозділів внутрішніх військ МВС на базах Збройних сил України не можна вважати втручанням армії в політичний конфлікт. Про це заявив виконувач обов’язків міністра оборони України Павло Лебедєв.

«Те, що сьогодні техніка МНС залучається, то це правда. Вона залучається для стримування беззаконних дій, які мають місце на вулиці під виглядом мирних демонстрантів. Також ця техніка застосовується для вивезення сміття з центру міста. Ви плутаєте залучення особового складу зі зброєю в руках як втручання зі взаємодією одних державних органів з іншими. Це регламентоване нормативно-правовими актами», – заявив в. о. міністра оборони.

Народний депутат від УДАРу Віктор Чумак раніше заявляв, що, за його інформацією, на об’єднаному збірному пункті Міноборони в Києві дислокуються внутрішні війська МВС.

Очільник силового відомства також висловив переконання, що в Україні існує загроза екстремізму, якій потрібно протидіяти.

«Сьогодні екстремізм присутній. Звідки він прийшов: з Африки, з Єгипту, з Індії – мені байдуже. Головне не допустити цього екстремізму у нас в Україні», – зазначив він.

Але з-поміж основних пріоритетів свого відомства на 2014 рік Лебедєв визначив повний перехід до комплектування ЗС України військовослужбовцями за контрактом, соціальний захист офіцерів та їхніх сімей, модернізацію озброєнь і боротьбу з корупцією. З-поміж найбільших досягнень 2013 року Павло Лебедєв відзначив «недопущення зниження боєздатності збройних сил» і поповнення армії 12 тисячами військовослужбовців-контрактників.

Фінансування Міноборони на 2014 рік становитиме 15,6 мільярдів гривень, повідомив в. о. міністра. МВС заявляло, що отримало від держави на свої потреби у 2014-му близько 15,9 мільярдів гривень.
XS
SM
MD
LG