Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: Янукович має негайно оголосити дострокові вибори президента і парламенту


Президент Віктор Янукович повинен оголосити дострокові вибори президента і парламенту в Україні. Про це заявив лідер УДАРу Віталій Кличко сьогодні в кулуарах Верховної Ради.

«Я звертаюся до президента України – тільки на ньому лежить вся відповідальність за те, що відбувається. Вікторе Федоровичу, відповідальний політик на вашому місці прийняв би єдине рішення. Оголосіть дострокові президентські і парламентські вибори! Зробіть це! Це буде вихід», – наголосив Віталій Кличко.

Він також закликав Януковича забрати внутрішні війська і «Беркут» з вулиць столиці. «І дайте можливість депутатам своєї фракції проголосувати за відновлення Конституційного ладу – визнати дію Конституції 2004 року. Такі дії знизять температуру в суспільстві», – цитує Кличка прес-служба УДАРу.

Кличко також наголосив, що парламент повинен сформувати новий уряд. «Ми як опозиція готові взяти на себе відповідальність за його формування і проведення реформ. Час вже йде не на години, а на хвилини. І тільки від дій президента залежить, яким чином будуть розвиватися події в країні», – заявив лідер УДАРу.

Засідання парламенту сьогодні так і не відкрилося. Спікер Володимир Рибак відмовився зареєструвати проект постанови опозиції про повернення Конституції 2004 року. Після цього опозиція заблокувала президію і трибуну Верховної Ради.

На вулицях центру Києва відбуваються сутички між правоохоронцями і демонстрантами.
Сутички на розі Шовковичної та Інститутської
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00
XS
SM
MD
LG