Доступність посилання

ТОП новини

Волинську ОДА взяли без бою


Протестувальники зламали двері на вході у Волинську облдержадміністрацію. Охоронці не чинили їм перешкод, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За годину до цієї події кілька десятків міліціонерів вийшли із «чорного» ходу облдержадміністрації у повному обмундируванні, сіли в автобус і поїхали. З адміністрації вивезли документи. Міліціонери, які залишилися всередині, практично не реагували на дії мітингувальників, які розбили кілька вікон.

«Янукович хоче зачистити Майдан, не розуміючи, що Майдан – це вже вся Україна», – заявив один з лідерів Євромайдану, депутат Олександр Пирожик.

На всіх сходах всередині будівлі стоять люди. З верхніх приміщень йде дим. Людям роздають медичні маски.

Опозиціонер Ігор Гузь заявив, що в адміністрації влаштують медпункт, тут розміститься штаб опозиції. «Ми маємо тут бути владою, а не спалювати щось чи перевертати. Тому прошу без зайвої паніки, адже Башкаленка (голови ОДА) – тут немає – він втік, міліції – немає», – сказав Гузь.

В адміністрації також працюватиме медична служба, пункт мобілізації людей на Київ, а також пункт громадського харчування.

Екс-голова Волинської облдержадміністрації Володимир Бондар пояснив, що і міліція, і влада намагатимуться сюди повернутися. Тому закликав максимально мобілізуватися й бути дисциплінованими. Люди принесли з собою шини і приступають до спорудження барикад.
XS
SM
MD
LG