Доступність посилання

ТОП новини

Олланд закликає ЄС запровадити санкції проти причетних до насильства в Україні


Президент Франції Франсуа Олланд звернувся до ЄС із закликом запровадити персональні санкції стосовно осіб, причетних до ескалації насильства в Києві, повідомила в середу представник французького уряду Наджат Валло-Белькасем.
«Він закликав Євросоюз реагувати швидко та ухвалити рішення щодо запровадження санкцій на зустрічі глав МЗС країн ЄС, призначеній на 20 лютого», − сказала вона.

«Влада Франції вважає, що всі причетні до насильства мають відповісти за свої дії, а також, що ЄС має розглянути можливість запровадження індивідуальних санкцій», − додала представник.

Заява глави Французької держави оприлюднена після сьогоднішньої розмови Олланда з головою уряду Польщі Дональдом Туском. Надзвичайна зустріч глав МЗС країн ЄС щодо України запланована на четвер на 14.00 брюссельського часу.

Сьогодні, 19 лютого, Туск висловив намір переконувати лідерів ЄС запровадити персональні санкції проти представників української влади, відповідальної за насилля в Києві. Крім Олланда, він планував провести переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та головою Ради Євросоюзу Германом Ван Ромпеєм.
XS
SM
MD
LG