Доступність посилання

ТОП новини

Люди зводять барикади навколо Волинської ОДА, «губернатор» втік – екс-голова ОДА


Нещодавно призначений голова Волинської ОДА Олександр Башкаленко відмовився підписувати заяву на звільнення, попри тиск громадськості. Про це Радіо Свобода розповів колишній голова Волинської ОДА Володимир Бондар.

На Майдан у Луцьку Башкаленка вивели в наручниках. Коли демонстранти зайняли ОДА, його нинішнього очільника там не виявилось – його знайшли в будівлі управління МВС. Коли він відмовився писати заяву, його забрали, за інформацією кореспондента Радіо Свобода, в ОДА.

Однак Бондар цю інформацію спростовує. Каже: Олександра Башкаленка в приміщенні немає, а забрали його соратники, і наразі місце перебування голови ОДА протестувальникам невідоме.

За словами Володимира Бондаря, планується дозволити працювати тим підрозділам облдержадміністрації, які відповідають за діяльність області, однак керівництво має перебрати на себе Народна рада.

«У зв’язку з тим, що керівництво області втратило свою легітимність в очах більшості населення області, керівництво адміністрації не має права виконувати свої обов’язки, і їх буде виконувати народна рада, сформована із депутатів обласної ради», – зазначив він.

За словами Бондаря, навколо Волинської ОДА люди зараз зводять барикади, всередині відкрили медпункт і їдальню.

XS
SM
MD
LG